Over mij

Mijn foto
Tollebeek, Noordoostpolder, Netherlands

zaterdag 30 mei 2009

Watermessien

Net buiten Kedichem aan de Linge. Nooit geweten dat daar het gemaal staat om de polder droog te houden. Hij staat er al sinds 1926 toen men overging op een elektrisch gemaal.

Een heel klein stukje lopen en een rekenkundige puzzel oplossen. Wat ben ik dan blij dat ik op mijn Colo een rekenmachine heb staan.

De cache zelf was heel snel gevonden en ik heb nog staan genieten van het wijdse uitzicht en de koeien langs de weg

Het Lingebos




Dit bos en bijbehorende camping ligt op zo'n 10 minuten van huis maar ik wist niet hoe groot het Lingebos wel was.

Eerst hebben we uit staan vogelen hoe de Colo werkte en dan lopen maar. Geweldig hoe hij de route aangeeft en een kind kan werkelijk de was doen tijdens het lopen. Het kompas hebben we nog niet getest want ik ben al blij als ik gewoon de kaart kan lezen en niet verdwaal met mijn enorm goede ingestelde richtingevoel. Ahum.

We hebben een aantal kleine opdrachten uit gevoerd om iedere keer de verschillende coördinaten te vinden. Onderweg een paar foto's gemaakt en uiteindelijk kwamen we bij de cache.

Het duurde daardwerkelijk een tijdje voor ik hem gevonden had terwijl hij door Patje al was gespot was. Die liet mij vrolijk verder zoeken en zowaar opeens zag ik hem liggen. De inhoud was niet bijzonder en behoorlijk vochtig dus heb ik niets meegenomen. De inhoud bestond uit prullaria waar een je kind best wel blij mee kan maken en het logboek viel bijna niet op te schrijven maar ik heb me prima vermaakt en door de uitleg was ik een heel stuk wijzer over de bediening van mijn Colo en het geocachen.

Het Lingebos is groter en mooier als ik had kunnen vermoeden en ik denk dat ik daar nog wel vaker zal vertoeven. Er zijn ook leuke plekjes om te gaan zitten en even te relaxen.

A15-Oost: Mmmmm... #2: Gorinchem

Eerste cache begon bij de MacDonalds aan de A15 (wij zien de M vanuit huis staan) en was wel een hele korte tocht. Het vinden ging erg makkelijk want zelfs voor mij was hij erg duidelijk te zien.

De eerste 3 caches zijn gelogd

Gisteren was het dan zo ver en ben ik met de Colo op pad geweest. Patje kwam zoals afgesproken om 11 uur op de parkeerplaatst bij de MacDonalds en het avontuur kon gaan beginnen. Het weer werkte mee en we zijn de hele dag bezig geweest. Om 4 uur was ik pas weer thuis. Vermoeid maar wel voldaan kon ik toen terugkijken op een hele leuke en leerzame dag
UA-9440093-1