Over mij

Mijn foto
Tollebeek, Noordoostpolder, Netherlands

dinsdag 21 juli 2009

een druk weekend met 33 Caches


Afgelopen weekend zijn we erg druk geweest met cachen. We hebben 33 caches gedaan waarvan we er 32 hebben gevonden. Om ze nu allemaal één voor één te beschrijven gaat me een beetje te ver aangezien de meesten toch van het caliber van een paar honderd meter lopen en meenemen waren. Sommigen waren echt letterlijk aan de kant van de weg gelegd zodat we alleen de auto uit moesten stappen en meestal naar de betreffende boom moesten lopen.


Ik beperk me even tot het noemen van de namen en bij twee zal ik wat uitgebreider bij stilstaan


Ondanks dat het hele korte stukjes waren die we gelopen hadden gaf de de tripcomputer op de Colo aan dat we op alle twee dagen toch wel twee uur gelopen hadden. Al met al waren we beide dagen ook compleet uitgeteld toen we thuis waren.


Hier het lijstje:


Poldermolen Waardenburg, En trouvaille!!, Onderweg naar Lith 1, Onderweg naar Lith 2, Stamcache Nuland, Zo roze als een biggetje, DiHaRwP 5: Wiel, TB Hotel Effe Luchen, Toon Pakkewiel (niet gevonden), Door een Del 1, Door een Del 2, Door een Del 3,


Rondje Bernheze. Deze horen bij elkaar. Er waren er ooit 52 maar door vernielingen en oneerlijk cachen is de helft al in het archief gezet en september a.s. behoord het hele rondje tot het verleden. Heel jammer wat het is een hele mooie omgeving en we hebben ons dan ook prima vermaakt. Volgende weekend gaan we het restant hiervan doen.


het Kasteeltje nr 13, Den BERg nr. 33, Heide 1 nr. 27, Heide 2 nr. 47, Heide 3 nr. 31, ...en Bos nr.51, Het Holletje nr. 23, Halley nr. 09, Waterput nr. 35, Venloop nr. 18, Paardewei nr. 18, Topwortel nr. 38, Zweefvlucht nr. 16, Broedplaats nr. 29, Vorstenbos nr. 26, Heikantsedijk nr. 44, Effe Strekken nr. 04, Afgebroken nr. 14, Van het Padje nr. 46.


Het roze Biggetje wil ik even apart vermelden en de foto die hierboven staat is ook daar genomen. De cache lag werkelijk op een hele leuke plaats en ik ontdekte hem snel. We stonden aan de andere kant van het hek van de kinderboerderij en en aanwezige ganzen en kippen kregen al rap door dat er mensen waren en dat betekent altijd wel dat er wat te snaaien valt zoals die beestjes wel dachten. Ze kwamen ineens van alle kanten aangerend in de hoop een stukje brood te krijgen maar helaas waren wij er niet op voorbereid dus we moesten ze helaas teleurstellen wat een hele hoop gemopperd opleverde. Ze maakten steeds meer herrie.


Van het rondje Bernheze waren alle caches vrij snel en gemakkelijk gevonden. Behalve die ene genaamd Topwortel. Deze lag op een heuvel en de klim ernaar was nogal steil en daarom zou ik even blijven wachten. Zo gezegd zo gedaan en ik heb ondertussen een broodje gegeten en wat lopen drentelen rond de auto. Ineens kwam Ruud naar beneden en ik dacht dat we verder konden maar nee hoor. Hij wilde hulp want hij kon het kokertje niet vinden. Al mopperend ben ik de heuvel opgeklommen terwijl ik me al afvroeg hoe kom ik in hemelsnaam hier naar beneden. We kwamen uiteindelijk bij een boom die wel heel erg veel wortels had die boven de grond uitkwamen en het was duidelijk dat we daar moesten zoeken. Het heeft wel een half uurtje geduurd voor Ruud ergens onder een boomwortel het beruchte kokertje vond. Hij zat onder een afdakje leek het zodat hij van boven nooit te zien was. Een hele goede verstopplek en je moet er maar opkomen om het zo te doen. Naar beneden zijn we via een normaal wandelpad gegaan waardoor dat ook weer meeviel.

UA-9440093-1