Over mij

Mijn foto
Tollebeek, Noordoostpolder, Netherlands

maandag 17 augustus 2009

Een Travelbug die gaat vliegen



Deze Travelbug genaamd Ethosa gaat als het goed is komende week in TB Hotel Leiden International gedropt worden om dan meegenomen te worden door Besem een Zuid-Afrikaan die nadat hij een jaar in Nederland is geweest voor zijn studie naar Zuid-Afrika waar hij in een cache gedropt zal worden. Ik vermoed in de provincie Gauteng (waar ook Johannesburg ligt) omdat hij daar zelf een paar caches heeft gelegd. Het maakt niet zoveel uit als hij daar maar komt te liggen. Hij krijgt de opdracht mee om door Afrika te reizen en heel stiekem hoop ik dat wij eens in de gelegenheid zijn om hem zelf op te halen maar ik ga daar niet vanuit.

Wij hebben sinds we op dat continent geweest zijn wat met Afrika en ik vind het geweldig dat ik zo in gelegenheid kom om daar een TB van ons te laten reizen

Lekker het bos in (16-08-2009)

Vandaag hebben we wat caches in het bos in de omgeving van Utrecht gedaan en zijn we o.a. in Leusden en Amersfoort geweest.

Dendrocopos Major

Wat een ding zeg. We konden in de logs van voorgangers al lezen dat er een beste afwijking van de coördinaten waren namelijk zo'n rond de 15 meter. Ga dan maar eens zoeken maar we wisten wel dat hij zo'n 20 centimeter boven de grond was. We zijn een tijdje aan het tobben geweest en ik had al een boom gezien met een gat (die wel natuurlijk in gevormd was) waar ik een pissebed uit zag komen maar verder niet. Toen we het eigenlijk wilden opgeven zag mijn wederhelft ineens dat de koker in dat bewust gat zat maar hij kreeg hem er niet uit. Toen hebben we het dopje er maar af gepeuterd en het logrolletje eruit getrokken en na het loggen hebben we de zooi zo maar weer teruggestopt maar in het log hebben we de legger wel verteld dat de stash wel enige onderhoud behoeft want ik denk niet dat het zo de bedoeling was.


Sterrenbos Den Treek

Een stukje jeugdsentiment voor mij aangezien we met de club destijds er regelmatig naar toe gingen zodat de stadskindertjes uit de wijk Lombok ook eens tussen de natuur konden spelen ipv de grijze stenen van de stad. De andere helft vond de bramen aan de kant niet te versmaden en heeft er zo her en der wat van gegeten. De wandeling was 4 kilometer en het ging net maar we waren aardig bezweet toen we bij de stash (die we overigens heel makkelijk vonden) aankwamen. Daarna was het eerst even tijd voor een biertje op een terrasje voor we naar de volgende cache gingen


Spot

Deze was op de plek waar vroeger de spotters stonden om de F 16's te zien vliegen bij vliegbasis Soesterberg. De cache was makkelijk gevonden bij één van de vele prullenbakken en we hebben nog even naar een zweeftoestel gekeken voor we verder gingen.


Five TB hotel

Deze was snel gevonden toen we aan de goede kant van de weg keken want er lag een dakpan in de voortuin die wel heel vreemd overkwam. Dakpan opgetild en ja hoor daar was het hotel waar mijn IJssalon Candido coin zijn reis kan beginnen door Nederland.


Station Hollandsche Rading


Deze was snel gevonden en we hebben hem gelogd naardat de trein weer vertrokken was. Dit was de laatste cache voor vandaag.

Een zaterdagmiddag in de Provincie Utrecht (15-08-2009)

We zijn vandaag niet zo ver van huis gegaan want zo in de provincie Utrecht liggen er nog wel wat en het was weer eens wat anders.

LDCC; Lopikerwaardse Derde Carpoolcache

We zijn hier bij dat fietsenhok toch wel even bezig geweest terwijl de muggles ons voorbij fietsten. Die zullen wel gedacht hebben wat doen die twee zo met zo'n apparaat in hun hand maar we hebben de stash uiteindelijk gevonden en we hebben hem in de auto ongezien kunnen loggen. Op naar de volgende


***MZLE*** Achter de Enghe IJssel

Deze was heel snel gevonden toen we een maal doorhadden welk hek en welk kastje er bedoeld werd want we stonden eerst bij het verkeerde hek te zoeken.


Ramen en deuren gesloten houden !!

Met deze kreet zou je heel wat kunnen verwachten maar niets van dat alles, want het was er heerlijk rustig en ongezien hebben we de cache gelogd.


***MZLE2009*** Heb je die al gedaan?

Toen we aan kwamen rijden stond er al een auto geparkeerd en stond er een dame wel vreemd op het gras te stampen. Het bleek een ander cache team te zijn namelijk Ton en Ellie. We hebben een aardig gesprekje gehad over het cachen en zijn hadden er wel wat meer als ons gedaan want hun aantal was inmiddels 2500 terwijl wij er nu 137 hebben. Ach het boeit niet en uiteindelijk gingen ze weg en waren wel heel benieuwd of wij de stash konden vinden want hij was lastig volgens hen. Haha vóór ze bij de auto waren konden we Keessie laten zien (zo heette de container waar het logboekje in zat). Was wel lachen.


Langs de Oever


Een kort wandelingetje naar de Lek waar muggles zaten te zonnen of in het water lagen. De stash lag wel uit het zicht van hun zodat we hem ongestoord kunnen loggen.


Langs de Oever 2

Deze lag iets dichter bij de weg dus dijk af dalen en snel het kokertje vinden en loggen. Op naar de laatste van vandaag


Micro zilver "Bramenbos"

Op naar het mooie Schoonhoven waar we eerst wat gedronken hebben en het bier smaakte met die hitte voortreffelijk maar we kwamen om te cachen dus verder maar weer. Bij deze cache bleek wel dat we inmiddels wel door hebben hoe de dingen verstopt worden want we hadden het vreemde paaltje snel gespot en ja hoor daar was die dan.

Flevoland en de Noordoostpolder (13--08-2009)

Vandaag de verjaardag van onze zoon en wij zijn naar de Noordoostpolder geweest. Op de terugweg hebben we zoals tegenwoordig vaker het geval is wat caches gedaan. Er zijn er vier die weer op ons conto konden worden bijgeschreven.

Geen moeilijke puzzel.

In de eerste instantie hadden we hem niet gevonden tot ineens Ruud een hele heldere ingeving had en een paaltje nader ging bestuderen. Jemig wat was die leuk verstopt en wij vonden het wel heel orgineel.


Masterchef's Windturbine nr. 2

Was ook een makkelijke en het was wel een leuk wandelingetje zo over die dijk. Wat maken die windturbines een herrie als je er zo dichtbij staat. We hebben nog genoten van het uitzicht op Urk en de boten die aan het varen waren


Masterchef's :. Dit moet je zien

Als we de hint Coca cola niet hadden gezien dan waren we de stash echt voorbij gelopen want het was net of iemand een dopje van een Colafles had neergegooid want de koker was tussen wat keien op de weg gestopt en die viel als niet bewust aan het zoeken was echt niet op.


[OFZE] Kijk op de houtribsluizen


Nadat we de vragen hadden opgelost die keurig in de tekst stond op het bord die de wetenswaardigheden van de sluizen vermeldde was de stash zo gevonden
UA-9440093-1